Kul med leksakssmink

finansindlæg

Något som barn tycker är roligt, det är att sminka sig. Dock är det inte så bra att låta dem göra det med vanligt smink för vuxna. Det är bättre att satsa på en sminkbox barn, eller maskeradsmink för dem att använda sig av.

Barn i alla åldrar kan sminkas, om man ser till att använda sig av rätt sorts smink för dem. Dock kan barn vara mer eller mindre tålmodiga i olika åldrar. Från tre års ålder brukar de flesta barn själva vilja testa på detta med smink på olika sätt. Oftast är det då man börjar med så kallat maskeradsmink, som kan används för att göra fina detaljer som fjärilar och annat eller för att sminka dem till en tiger, en superhjälte eller ett monster.

Roligt med sminkbox

Många flickor och även en del pojkar, de fascineras av sin mamma då hon sminkar sig och vill även de testa på att göra samma sak. Det är då det kan vara dags att köpa dem en sminkbox barn. I en sådan box finns det smink som är anpassat just för att kunna användas av barn. Det finns en bra box med smink att hitta hos Billig Lek. Den innehåller bland annat smink i en mängd varianter samt att det även finns konstgjorda naglar, fingerringar och en massa mer. Alla färgerna i denna box är helt utan skadliga ämnen samt att det går lätt att tvätta bort det efteråt.

Det finns även olika sminkset som är anpassade för barn att hitta. Så som ett stort ovalt sminkset med spegel. I setet finns det en massa olika färger, olika ögonskuggor och läppglans. Även sminkborstar. Detta sminkset är rekommenderat från 5 år.

Ett annat set med smink för barn är ett mega sminkset, som du även den kan hitta hos Billig Lek. Sminket kommer då i en praktisk väska som är lätt att bära med sig. I denna sminkbox barn finns det bland annat ögonskugga, rouge, läppstift, nagellack, läppglans, sminkborstar och en nagefil. I väskan sitter det även en spegel.

Att få göra sig lika fin som mamma är det många barn som gillar att göra. Så då är det inte fel att ge dem en sminkbox barn, så att de kan göra just det.

Passa även på att köpa till andra sorters tillbehör så som fina snoddar, hårband, smycken och utklädningskläder. Det så att barnen verkligen kan ha skoj!

Kul med ansiktsmålning

En annan variant av smink för barn, är ansiktsmålning, som då kan användas till halloween eller då barnen vill klä ut sig. Kanske de redan testat på att få ansiktet målat på ett nöjesfält eller ett kalas. Då är det inte fel att köpa hem egen ansiktsfärg för att kunna måla själv. Det finns olika varianter av detta, så som kritor eller färger som blandas med vatten.

Det finns ofta fina mallar att använda tillsammans med ansiktsfärg, så att du kan hjälpa ditt barn att förvandlas till en prins eller prinsessa, ett monster, en superhjälte eller ett djur.