Hitta bästa ögonbrynsgelen för dig

finansindlæg

En riktigt bra produkt, som ger dig perfekta bryn, det är ögonbrynsgel. Med en bra ögonbrynsgel kan du på ett mycket enkelt sätt forma dem så som du vill ha dem. Satsar du på att köpa en sådan, så är det slut med att ha ostyriga ögonbryn som pekar åt alla håll. Idag så kommer de flesta varianter av ögonbrynsgel med en borste. Det påminner om hur mascara ser ut, med behållare och som en slags mascaraborste. Det gör att det är superenkelt att använda den! Det är bara att dra borsten över dina bryn och forma till dem. Vilken variant av gel du ska välja, det beror på om du föredrar en med eller utan färg och så klart vad den får kosta.

Vad är en bra ögonbrynsgel?

En bra ögonbrynsgel är en som du trivs med att använda, som gör som du vill och som ger dig det resultat du vill ha. För att du ska kunna hitta en variant som passar dig, så finns det några saker att tänka på. Bland annat bör du fundera på om du ska ha en med fiber. Det är då en ögonbrynsgel som innehåller små fibrer, som fäster på stråna och gör dem fylligare. En annan sak att funderar på är om du ska ha en med färg eller en transparent sort. Om du vill ha en med färg, ta en eller två nyanser ljusare om du har mörkt hår och en till två nyanser mörkare om du har ljust hår.

Hur du använder ögonbrynsgel

Det är inte så svårt att använda en ögonbrynsgel. Se först till att du har helt rena ögonbryn. Om du väljer en transparent gel, så kan du om du vill först använda en ögonbrynspenna för att få lite färg. När du sedan applicerar din gel, använd dig av den borste som följer med. Dra av bort överflödig produkt mot kanten. Sedan bara borsta på dina bryn med den. Du kan borsta brynen lite snett uppåt om du vill ha mer volym. Se till så att gelen torkat före du drar en tröja över huvudet!

Ska jag använda en transparent eller färgad ögonbrynsgel?

Båda varianter av ögonbrynsgel beter sig på samma sätt så det är en smaksak om du föredrar att ha en med färg eller en som är helt genomskinlig. Du som har lite glesa bryn, eller vill täcka gråa strån kan dock ha fördel av att välja en färgad ögonbrynsgel. Den ger även lite fylligare resultat.

Går det använda ögonbrynsgel som mascara?

De flesta ögonbrynsgel är endast till för att användas på dina ögonbryn. Den blir väldigt stel och det kan bryta av ögonfransarna om du använder den som mascara. Dock finns det särskild ögonbrynsgel som även kan användas som en transparent mascara.

Använda ögonbrynsgel före eller efter att man fyllt i ögonbrynen?

Om du vill använda en ögonbrynspenna för att fylla i dina ögonbryn, så gör det alltid före du applicerar din ögonbrynsgel. Det gör att du får en extra definition och hållbarhet samt att alla stråna hamnar där de ska.