leksak barn

Leksaker som passar olika åldrar – Guide till de rätta valen

finansindlæg

När du väljer leksaker till dina barn tar du säkerligen hänsyn till hur gammalt ditt barn är. En leksak som passar en 8-åring kommer nämligen inte alltid att bli rätt val för en liten bebis, och därför är det av yttersta vikt att köpa leksaker som blir rätt för just ditt barns åldersgrupp.

Vi ska i den här guiden gå igenom olika typer av leksaker och vilka som blir passande för vilken åldersgrupp. Om du redan nu vill ta en titt på några olika leksaker kan du besöka Billiglek för ett brett sortiment av olika leksaker, men du kan även fortsätta att läsa för att ta reda på mer!

Under de första två åren

Unga barn som nyligen har kommit till världen har ofta ett intresse av att känna och bita på allting som de kan få fatt på. De är intresserade av nya lukter, ljud och smaker samtidigt som tandköttet kliar på dem. Leksaker som låter, bitleksaker och kanske även klossar kan vara riktigt spännande. Det enda du ska komma ihåg är att aldrig ge leksaker med smådelar till barn som är så här unga då de lätt kan sätta dessa i halsen.

Vid 2-3 års ålder

Fantasin och kreativiteten brukar titta fram under den här åldern, så för att få låta fantasin flöda kan det vara en god idé att beställa kritor, bildböcker och kanske även bilar tillsammans med bilmattor som de kan köra runt på. Barnet kommer själv att hitta på sina egna historier och handlingar när det leker med de olika leksakerna, och inte kan det heller gå fel med ett gulligt mjukisdjur att krama under natten.

Vid 3-4 års ålder

Barn tar efter oss vuxna och vill gärna få vara med när de ser oss utföra vissa dagliga sysslor. Vid 3-4 års ålder kan du vilja köpa spännande leksaksuppsättningar som exempelvis kan innehålla en varukorg med leksaksmat eller andra varianter som uppmuntrar till kreativitet. Simpla accessoarer att använda till de olika mjukisdjuren och dockorna kan också vara någonting roligt för sonen eller dottern som du inte vill gå miste om.

Vid 4-6 års ålder

Sist men inte minst är det dags att titta på leksaker som kommer att gynna 4-6 åringarna. Nu börjar världen verkligen att öppna upp sig för nya möjligheter och många sätt att leka på. Små miniatyrer med flera olika tillbehör, leksaksbilar att köra runt med, målarböcker, dockor, klädesaccessoarer till leksakerna, utmanande spel, pussel och mycket mer finns att kika närmare på.

För att se till så att valet av leksaker blir lättare för dig ser många leksaksbutiker till så att sortimentet är indelat i åldersgrupper. På så sätt blir det smidigt för dig att klicka dig in på fliken som passar just din situation. Se till så att din son eller dotter får leksakerna som gör honom eller henne glada och uppmuntra till spännande lek där kreativiteten och fantasin får flöda fritt!