hårprodukter

Satsa på ekologisk hårvård

finansindlæg

Det är inte fel att gå över till ekologisk hårvård. Det innebär att byta till hårvårdsprodukter med ekologiskt producerade ingredienser. Hårvårdsprodukter som är ekologiska, de är bättre för dig så väl som det även är bättre för naturen. Det beror på att de inte har en massa onödiga halter av ämnen som är giftiga eller allergiframkallande. Om du vill byta till ekologiska hårprodukter och satsa på ekologisk hårvård, så är det numera inte så svårt. Du kan kolla in https://www.hair247.se/shop/frontpage.html som har en hel del ekologiska och organiska produkter.

hårprodukter

Byt från traditionell till ekologisk hårvård

Det gäller att ha tålamod när du går över till ekologisk hårvård. Det ger nämligen inte resultat direkt. Det kan ta upp till 3 månader innan du märker skillnaden. Mycket beror på vad det är för hårtyp du har. Det är nämligen så att håret och hårbotten som vants vid starka, kemiska, avfettande ingredienser kan ta tid på sig att vänja sig vid att du bytt ut till ekologiska hårvårdsprodukter.

Det du kan göra, innan du byter till ekologiska hårvårdsprodukter, det är en slags detox av håret. Det är för att få ut alla hårprodukter med alla gifter från ditt hår. Det finns många knep hur du kan göra detta. Ett sätt är att ta vanligt diskmedel. Ett annat tips är att använda ditt vanliga schampo och tvätta med det två gånger. Sedan sköljer du håret med utspädd äppelcidervinäger ett par gånger. Efteråt tar du ett återfuktande, ekologiskt balsam.

Välj rätt ekologiska schampo

När du sedan fortsättningsvis ska tvätta ditt hår, så är det bra att välja ett ekologiskt schampo. Idag finns det många bra alternativ att välja mellan. Se till så att du väljer det som passar just din hårtyp. Har du ett hår som är torrt och skadat så passar det bra med ett schampo med återfuktande och reparerande egenskaper.

Tänk på att ett naturligt schampo inte ska innehålla vissa ämnen. Bland annat ska det inte finnas några starka tvålämnen så som SLS (sodium lauryl sulphate). Det är detta ämne som gör att det vanliga schampot löddrar som det gör. Men det tar även bort det naturliga fettet från hårbotten!

När du väljer hårprodukter som ett ekologiskt schampo, se då till att inte välja de produkter som innehåller sodium lauryl sulphate, dimethicone och paraffin. Se till att det inte heller innehåller parabener.

Ekologiskt balsam och hårinpackning

Det kan vara smart att välja ett ekologiskt balsam som är samma märke och serie som ditt schampo. Det är ju ofta så att produkterna har tagits fram för att komplettera varandra.

En hårinpackning, det är bra att applicera ibland. Det ska göras efter schamponeringen men före du använder ditt balsam.

Om du vill boosta upp din hårinpackning på ett bra sätt, så kan du använda dig av en ekologisk och kallpressad jojobaolja. Droppa bara i ett par droppar i din ekologiska hårinpackning. Sedan applicerar du allt i ditt hår, främst längderna och topparna. Låt sitta minst i 10 minuter före du sköljer ur det.